Djordje Petrovic

Informações:

Sinopse

Podcast by Djordje Petrovic

Episódios

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 57 - Srđan Janićijević, Mokrogorska Škola Menadžmenta, 2. Deo

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 57 - Srđan Janićijević, Mokrogorska Škola Menadžmenta, 2. Deo

  03/05/2021 Duração: 56min

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 57 - Srđan Janićijević, Mokrogorska Škola Menadžmenta, 2. Deo by Ja, Preduzetnik

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 57 - Srđan Janićijević, Mokrogorska Škola Menadžmenta, 1. Deo

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 57 - Srđan Janićijević, Mokrogorska Škola Menadžmenta, 1. Deo

  26/04/2021 Duração: 55min

  Srdjan Janićijević je osnivač i direktor Mokrogorske škole menadžmenta. Pre nego što je započeo svoju preduzetničku karijeru, Srđan Janićijević je proveo 15 godina radeći u multinacionalnim kompanijama. Za Filip Moris je radio od 1998. do 2001. godine u Jugoslaviji, Švajcarskoj i zemljama Centralne i Istočne Evrope. Godine 2001. preuzima mesto direktora Koka-kole za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju na kojoj ostaje do 2005. godine. Bio je generalni direktor kompanije Politika NM do 2008. godine. Iz kakvog porodičnog miljea dolazi, kako je njegova baka gledala na njegovo školovanje i zanimanje u Filip Morisu, zašto se vratio u Srbiju posle decenije života i rada u inostranstvu, kako je reagovala njegova okolina kada je rešio da napusti siguran posao i otisne se u preduzetničke vode, šta je morao da menja kod sebe po izlasku iz korporativnog sveta i još mnogo znanja i iskustava od sjajnog Srđana Janićijevića.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 56 - Vladan Janković, Gigatron

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 56 - Vladan Janković, Gigatron

  05/04/2021 Duração: 01h28min

  Vladan Janković je osnivač, vlasnik i generalni direktor kompanije Gigatron, koja se bavi prodajom "consumer electronic" proizvoda kroz 62 prodavnice u preko 30 gradova Srbije i kroz svoj e-commerce sajt, a kompanija zapošljava skoro 1000 ljudi. Vladan kaže da je oduvek znao da će raditi nešto svoje, počeo je sa prodajom kokica u Knez Mihailovoj, ekonomiju dalje izučavao prodajući mleko u prahu i kape sa haube automobila u bulevaru tokom devedesetih, a onda u jednom trenutku odlučuje da pokrene radnju za prodaju računara i računarske opreme. Kako je iz jedne male radnje na Banovom brdu nastala kompanija kakvom je danas znamo, koliko je sati dnevno na počecima radio, šta su bile prelomne tačke u razvoju posla, kako je shvatio da nije najpametniji i izborio se sa sindromom "srpskog gazde", gde Gigatron jako puno ulaže, šta mu je važno kod kolega i saradnika i još mnogo iskustava, znanja i saveta od fenomenalnog Vladana Jankovića.

 • Ja, Preduzetnik Klub - Panel Sa Bojanom Lekovićem

  Ja, Preduzetnik Klub - Panel Sa Bojanom Lekovićem

  22/03/2021 Duração: 01h23min

  Prvi panel u okviru Ja, Preduzetnik Kluba. Više informacija o Klubu možete pronaći na https://klub.japreduzetnik.rs/

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 55 - Mentorski Savet Mlađem Sebi 2

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 55 - Mentorski Savet Mlađem Sebi 2

  15/03/2021 Duração: 18min

  Ova epizoda je sastavljena od odgovora naših gostiju na pitanje "Da možeš sada, sa svim onim što znaš, da daš mentorski savet sebi, sa početka preduzetničkog puta, šta bi to bilo?". Odgovori za koje je našim gostima trebalo godine, pa i decenije, rada, truda, poteškoća i raznih izazova da do njih dođu, pa ih nemojte propustiti, jer su od neprocenjive vrednosti.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 54 - Dušan Perović, Termovent, 2. deo

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 54 - Dušan Perović, Termovent, 2. deo

  08/03/2021 Duração: 43min

  Drugi deo priče sa Dušanom Perovićem govori o daljem razvoju kompanije Termovent, ali i o tranziciji sa Dušana na sinove Andriju i Miloša.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 54 - Dušan Perović, Termovent, 1.deo

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 54 - Dušan Perović, Termovent, 1.deo

  01/03/2021 Duração: 47min

  Dušan Perović je osnivač kompanije „Termovent”, koja je od male zanatske radionice koja je proizvodila određene vrste ventilatora i klima-komora, danas izrasla u svetski priznatu kompaniju koja ima više od 200 zaposlenih, kompletirala je preko 200 projekata u oblasti klima-komora, čistih soba i inženjeringa, radeći za neke od najvećih svetskih kompanija, tako da danas većinski posluje na inostranom tržištu. Zašto je 1993. godine napustio direktorsku poziciju u državnoj firmi, u kojoj je rukovodio sa 1400 radnika, kako je dobio zaposlenog pre nego što je i pokrenuo firmu, kako izgleda kada na počecima nemate proizvodnu halu, nego vam dve mašine stoje na ledini i pokrivate ih najlonom kada počne kiša, zašto su kadrovi važni, koliko mu je vremena trebalo da "vidi" Beograd, da li je imao biznis plan na početku, koliko mu je godina trebalo pre nego što je dobio projekat u EU, kako je dobio posao u Fajzeru i još mnogo toga od čoveka koji je nedavno dobio nagradu za životno delo od strane EU, fenomenalnog Dušana Pe

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 53 - Branko Babić, PhiAcademy

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 53 - Branko Babić, PhiAcademy

  22/02/2021 Duração: 01h29min

  Branko Babić je osnivač kompanije PhiAcademy, koja je za nešto više od šest godina postojanja uspela da postane najbolja kompanija na svetu u permanent makeup industriji. PhiAcademy izvozi u preko 160 zemalja sveta, imaju oko 350 predstavnika u celom svetu, preko 600 proizvoda koje su dizajnirali i kreirali i koje distribuiraju po celom svetu. Branko je od malih nogu pokazivao preduzetnički duh, u osnovnoj školi je prodavao markice, olovke i blokčiće, u gimnaziji je prodavao džins, u vojsci je kao ćata prodavao kafu vojnicima i oficirima, radio sa ocem u njegovoj preduzetničkoj firmi i uvek je imao želju da bude slobodni strelac. Koliko je otac kao preduzetnik imao uticaj na njega, šta je sve naučio na kvantašu, kako je koristio Facebook da napravi grupu od preko 300.000 ljudi u vreme kada to niko nije radio i prodaje im garderobu iz Turske, kako je došlo do toga da pokrene kozmetički salon, iako ništa nije znao o kozmetici, zašto je na otvaranju istog završio u policijskoj marici i zatvorskoj ćeliji sa svi

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 52, 2. Deo - Dragan Senić, Đorđe Senić , Sena

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 52, 2. Deo - Dragan Senić, Đorđe Senić , Sena

  23/11/2020 Duração: 51min

  Pored nastavka priče osnivača Dragana Senića, u ovom delu imate priliku da čujete i perspektivu druge generacije u kompaniji, odnosno njegovog sina Đorđa Senića. Đorđe Senić je jedno od dvoje dece koje Dragan ima i već je ozbiljno uključen u rad kompanije. Šta su prva sećanja koja ima na firmu, kada je doneo odluku da će se priključiti porodičnoj kompaniji, šta mu je donelo školivanje u inostranstvu, šta su prvi poslovi koje je radio u kompaniji, na koji način upija znanja od svoga oca i šta su najvažnije stvari koje je naučio od njega, kako je već diversifikovao poslovanje kompanije, šta je morao da menja kod sebe u dosadašnjoj karijeri, postoji li pritisak i odgovornost toga što je sin vlasnika i još mnogo važnih informacija i iskustava od sjajnog mladog čoveka, Đorđa Senića.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 52, 1. Deo - Dragan Senić, Sena

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 52, 1. Deo - Dragan Senić, Sena

  16/11/2020 Duração: 56min

  Dragan Senić je osnivač i direktor kompanije Sena, koja se bavi industrijskim hlađenjem, a koju je pokrenuo 1999. godine u toku bombardovanja. Kompanija danas ima oko 50 zaposlenih, lideri su u Srbiji u svojoj industriji, a pored Balkana, posluju i na tržištima Evrope, Azije, Južne Amerike i Afrike. Šta ga je podstaklo da u toku samog bombardovanja pokrene svoj biznis, da li je bilo straha, kako su dolazili do klijenata, kako je birao saradnike, kako izgleda kada vam u kompaniju dođe poslovni partner iz Italije, a u toku su restrikcije struje, pa imate sastanak pod svećama, zašto stalno moramo da se menjamo i još mnogo sjajnih saveta od izvanrednog Dragana Senića.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 51, 2. Deo - Slobodan Spasović, Sonja Čakarević, Cini

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 51, 2. Deo - Slobodan Spasović, Sonja Čakarević, Cini

  09/11/2020 Duração: 54min

  Pored nastavka priče osnivača Slobodana Spasovića, u ovom delu imate priliku da čujete i perspektivu druge generacije u kompaniji, odnosno njegove ćerke Sonje. Sonja Čakarević je jedno od dvoje dece koje Slobodan ima, direktor marketinga je i već 16 godina je zvanično uključena u rad kompanije, a kako ona kaže nezvanično od kada se rodila. Šta su joj prva sećanja na kompaniju, koliko je firma i porodica uticala na izbor njenog školovanja, koliko je značajno za nju bilo školovanje u Italiji, kada je donela odluku da će se vratiti nazad u Srbiju, šta su joj bila početna zaduženja kada se vratila u porodičnu firmu, koje novine je pokušala da implementira u rad firme, kada su osvestili neophodnost tranzicije i kako je sprovode u praksi, kako izgleda komunikacija o istoj sa bratom i još mnogo vrednih uvida i iskustava od sjajne Sonje Čakarević.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 51, 1. Deo - Slobodan Spasović, Cini

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 51, 1. Deo - Slobodan Spasović, Cini

  02/11/2020 Duração: 01h02s

  Slobodan Spasović je osnivač i generalni direktor kompanije Cini, koju je još 1977. godine pokrenuo kao zanatsku radionicu za pružanje usluga u galvanotehnici. Proizvodni portfolio kompanije danas obuhvata bimetalne radijatore, radijatore za kupatilo/sušače peškira, električne radijatore, električne grejače za radijatore i sušače peškira, a svoje proizvode izvoze na tržišta Švedske, Danske, Nemačke, Velike Britanije, Poljske, Češke, Italije, Švajcarske, Grčke, Bugarske, Rusije, Ukrajine, Kazahstana i zemalja u okruženju. Proizvodi su originalni i u potpunosti razvijeni unutar kompanije CINI, a sam Slobodan ima 13 registrovanih patenata. Jedno od mnogobrojnih priznanja koje se izdvaja iz istorije kompanije je Ginisov rekord za „Najveći radijator na svetu”, koji je napravljen u sklopu obeležavanja 30 godina postojanja kompanije, a koji je bio dimenzije 6x6 metara, povezan sa svom potrebnom opremom kako bi bio u funkciji grejanja. Kako je izgledalo pokrenuti privatnu radnju krajem sedamdesetih u uslovima kada

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 50 - Ivan Stojilković, Urban Technics

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 50 - Ivan Stojilković, Urban Technics

  26/10/2020 Duração: 01h19min

  Ivan Stojilković je već dve godine generalni direktor porodične kompanije Urban Technics, koja se bavi proizvodnjom ekstrudiranih plastičnih delova za rashladnu industriju, kojoj su klijenti Liebherr, V Zug, Gorenje/Hisense, Rehau, Peštan, itd., a čak 20% izvoza koji Srbija ostvari prema Švajcarskoj je upravo zahvaljujući njima. Kako je od školovanog violončeliste, koji osvaja prve nagrade po Evropi, rešio da se vrati u Srbiju i uključi u porodični posao, koja su tri načela koja je naučio od oca, kako je izgledao njegov razvojni put unutar kompanije i sam proces tranzicije sa njegovog oca na dva profesionalna menadžera, pa tek nakon toga na njega, da li je osećao strah kada je zvanično preuzeo kompaniju, koje osobine traži od svojih saradnika, i još mnogo sjajnih informacija i uvida od jednog mladog čoveka, koji svojom zrelošću značajno nadmašuje svoje godine, Ivana Stojilkovića.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 49 - Andrija Perović, Termovent

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 49 - Andrija Perović, Termovent

  19/10/2020 Duração: 01h08min

  Andrija Perović je generalni direktor kompanije Termovent, koji je od 2017. godine na toj poziciji, preuzevši tu ulogu od svoga oca Dušana, koji je pokrenuo kompaniju 1993. godine. Termovent je nastao kao mala zanatska radionica, koja je proizvodila određene vrste ventilatora i klima komora, da bi danas izrasla u svetski priznatu kompaniju koja ima oko 180 zaposlenih, kompletirala je preko 200 projekata u oblasti klima komora, čistih soba i inženjeringa, radeći za neke od najvećih svetskih kompanija, tako da danas većinski i posluje na inostranom tržištu. Šta su mu prva sećanja na očevu firmu, koliko je firma imala uticaja na izbor njegovog školovanja, kada su shvatili da moraju nešto da menjaju, kako je izgledao proces tranzicije, šta je morao da menja kod sebe, kako su on i brat odlučili o svojim ulogama u kompaniji, da li je osećao strah u trenutku kada je preuzeo rukovođenje kompanijom, zašto je od 2015. do danas prosečna plata u kompaniji povećana za preko 100% i još pregršt važnih informacija i saveta

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 48 - Saveti Za Početnike U Biznisu 2

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 48 - Saveti Za Početnike U Biznisu 2

  12/10/2020 Duração: 01h18min

  Novi set saveta za sve one koji pokreću poslovanje ili su na samom početku.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 47 - Miroslav Radišić - Miškone Plastika

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 47 - Miroslav Radišić - Miškone Plastika

  05/10/2020 Duração: 01h05min

  Miroslav Radišić je direktor porodične kompanije Miškone Plastika, koju je, kao zanatsku radnju, pokrenuo njegov otac 1982. godine. Pored strasti prema preduzetništvu, Miroslav ima ogromnu strast i prema odbojci, tako da u svojoj 47. godini igra Super ligu Srbije i kapiten je odbojkaškog tima Jedinstvo iz Stare Pazove. Kako je bilo odrastati u 19 kvadrata stana koji je njegov otac dobio na korišćenje kao odbojkaš dolaskom u Staru Pazovu, šta su najvrednije životne i poslovne lekcije koje je naučio kroz sport, kako stiže da uskladi sportske i poslovne obaveze, koje su tri ključne stvari za mlade ljude, da li rad bude uvek nagrađen i još mnogo poslovnih i životnih mudrosti od čoveka iz čije svake pore njegovog bića izbija neverovatna energija, Miroslava Miška Radišića.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 46 - Aleksandar Cicmil, Promont Group (Fruške Terme)

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 46 - Aleksandar Cicmil, Promont Group (Fruške Terme)

  28/09/2020 Duração: 01h15min

  Aleksandar Cicmil je druga generacija u porodičnoj kompaniji Promont Group, koji već četiri godine aktivno učestvuje u poslovanju iste. Poseduje tri univerzitetske diplome, obrazovanje je sticao na vodećim univerzitetima u Italiji, Velikoj Britaniji, Kanadi, Španiji i Srbiji, i dobitnik je priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za najboljeg mladog menadžera Vojvodine za 2019. godinu. Kakva su mu sećanja na odrastanje kraj oca preduzetnika, zašto je važno da mladi ljudi proširuju svoje vidike i zašto toliko ulaže u obrazovanje, koji su izazovi koje nosi tranzicija sa prve na drugu generaciju, koje su najvrednije lekcije koje je naučio od svoga oca, zašto ne provodi vreme brčkajući se u bazenima, iako bi to mogao, i još mnogo toga od jednog fenomenalnog mladog čoveka, od koga se već sada ima mnogo toga naučiti i koga nesumnjivo očekuje sjajna budućnost.

 • Ja, Preduzetnik - Epizoda 45 - Ognjen Kisin, Konstruktor Grupa

  Ja, Preduzetnik - Epizoda 45 - Ognjen Kisin, Konstruktor Grupa

  21/09/2020 Duração: 01h11min

  Ognjen Kisin je generalni direktor Konstruktor Grupe, porodične građevinske kompanije koja unutar svoje grupe ima nekoliko kompanija, i koja je, za nešto više od 15 godina postojanja, izgradila preko milion kvadrata, radeći i za neke od najvećih svetskih kompanija. Ognjen je rođen u Sarajevu, ali je usled, kako on to kaže, klimatskih promena koje su se desile u toku devedesetih, sa porodicom došao u Srbiju. Još u tinejdžerskim godinama se zainteresovao za preduzetničke vode, gde sa svojim najboljim prijateljem pokreće posao u trgovini i kaže da je iz tog poduhvata naučio dosta lekcija. Obzirom da mu je otac profesor Građevinskog fakulteta i doktor građevinskih nauka, Ognjen i sam upisuje Građevinski fakultet. Pred završetak studija, 2004. godine zajedno sa svojim ocem pokreće firmu Konstruktor Konsalting, sa idejom savetovanja i pomaganja u vođenju investicija. Usled povratnih informacija sa tržišta, shvatili su da će morati da naprave određene promene u svojoj zamisli i poslovanju. Spremnost da slušaju tr

 • Kako komunicirati u kriznim situacijama - Mirjana Jovašević, Zoran Stanojević

  Kako komunicirati u kriznim situacijama - Mirjana Jovašević, Zoran Stanojević

  24/04/2020 Duração: 01h03min

  Svi znamo da komunikacija ima ogroman značaj, a pogotovu u kriznim vremenima, međutim veliki broj preduzetnika i kompanija pravi velike greške kada je u pitanju ista. Stoga smo želeli da poslušamo savete od eksperata iz ove oblasti. Panelisti su Mirjana Jovašević, dugogodišnja direktorka korporativnih komunikacija i održivog razvoja kompanije Delhaize Srbija, danas vlasnica konsultantske kompanije Amaltea, i Zoran Stanojević, urednik i novinar RTS-a.

 • Četvrta online konferencija Izazovi za lidere u kriznim situacijama

  Četvrta online konferencija "Izazovi za lidere u kriznim situacijama"

  17/04/2020 Duração: 01h16min

  Gosti konferencije su bili Branimir Gajić, generalni direktor Infostud grupe i Vladimir Marinković, generalni direktor kompanije Sunce Marinković.

página 1 de 4