De Morgen Podcasts

Informações:

Sinopse

Journalisten van De Morgen geven meer inzicht in nieuws, politiek, cultuur, muziek en technologie. Ze brengen interessante gasten mee die ongeremd hun verhaal doen.

Episódios

 • Film Fest Gent Talkies #2: Pierre Drouot(VAF)over Cannes 2017

  Film Fest Gent Talkies #2: Pierre Drouot(VAF)over Cannes 2017

  28/04/2017 Duração: 38min

  Omdat op tv geen plaats is voor een deftige talkshow over film, doet Film Fest Gent het dan maar gewoon zelf. In De Krook vindt maandelijks de Film Fest Gent Talkies plaats, in front of a live audience. Op de tweede editie stond het komende filmfestival van Cannes centraal. Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent, sprak erover met Pierre Drouot, die sinds 2005 aan het hoofd staat van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds). De volgende Film Fest Gent Talkies vindt plaats op 1 juni met Johan Heldenbergh. www.filmfestgent.be

 • Film Fest Gent Talkies #1: Hilde Van Mieghem Tom Lanoye over Sprakeloos

  Film Fest Gent Talkies #1: Hilde Van Mieghem & Tom Lanoye over Sprakeloos

  07/04/2017 Duração: 35min

  Omdat op tv geen plaats is voor een deftige talkshow over film, doet Film Fest Gent het dan maar gewoon zelf. In De Krook vindt maandelijks de Film Fest Gent Talkies plaats, in front of a live audience. Op de eerste editie kwamen onder meer Hilde Van Mieghem en Tom Lanoye langs om te praten over 'Sprakeloos'.

 • De Toekomst van Links (met John Crombez, Dalilla Hermans, Rik Van Cauwelaert en Bart Eeckhout)

  De Toekomst van Links (met John Crombez, Dalilla Hermans, Rik Van Cauwelaert en Bart Eeckhout)

  02/02/2017 Duração: 49min

  Wat moet het antwoord zijn van links op het rechts populisme dat dezer dagen furore maakt? De Morgen brengt ideeën en inzichten van zeventien scherpe opiniemakers samen in Zeno. In deze podcast zoekt De Morgen, met moderator Jonas Muylaert (chef politiek De Morgen), naar de richting die de sociaaldemocratie moet uitgaan. We haalden daarvoor John Crombez (sp.a-voorzitter), Rik Van Cauwelaert (ex-hoofdredacteur Knack en columnist De Tijd), Dalilla Hermans (redacteur bij Charlie Magazine) en Bart Eeckhout (opiniërend hoofdredacteur De Morgen) voor de microfoon.

 • 25 jaar Zwarte Zondag (met Siegfried Bracke, Jos Geysels, Joël De Ceulaer en Jonas Muylaert)

  25 jaar Zwarte Zondag (met Siegfried Bracke, Jos Geysels, Joël De Ceulaer en Jonas Muylaert)

  20/11/2016 Duração: 01h04min

  Naast de reeks van Joël De Ceulaer brengt De Morgen ook exclusief een podcast over 25 jaar Zwarte Zondag. Jonas Muylaert (chef politiek van De Morgen) brengt Joël De Ceulaer (senior writer van De Morgen) samen met de bezieler van het cordon sanitaire Jos Geysels en toenmalig BRTN-journalist Siegfried Bracke. Hoe beleefden zij de doorbraak van het Vlaams Blok in 1991 en hoe kijken ze nu terug op die eclatante overwinning en het cordon sanitaire? Een effectief instrument om het Blok van de macht te weren of een historische vergissing? Of, zoals Joël De Ceulaer het verwoordt: leven we dankzij het cordon sanitaire al 25 jaar onder de tirannie van de zwijgende meerderheid? Zijn er vergelijkingen te trekken met de opkomst van het populisme in Europa en de zege van Trump in de Verenigde Staten? En hebben we geleerd uit het verleden of maken we precies dezelfde fouten? De Morgen brengt voor het eerst twee spilfiguren in de geschiedenis van het cordon sanitaire samen in een verhelderend gesprek. Samen met De Morgen